vineri, septembrie 08, 2006

garderoba unei doamne sau domnisoare

trebuie sa intelegeti de la inceput ca insultele la adresa garderobei de catre o doamna sau domnisoara sunt la ordinea zile.
"nu am cu ce sa ma imbrac" reprezinta o acuza des auzita. degeaba saraca garderoba se uita la mormanul de haine din sifonier, degeaba priveste mustrator la hainele aranjate cochet si ordonat pe umerase, la colectia de pantofi... biata copila nu are cu ce sa se imbrace.
apoi....isi aminteste: asa este. fata spune adevarul. a trecut o saptamana de cand nici o bluzita nu a mai cunoscut ritualul intrarii sau cel al aruncatului. ceva este cumplit de in neregula.
intra in actiune cele mai de soi cercetashe: fusta de blugi, bluza cu imprimeu de leopard si sandalele cu toc cui. erau favoritele si se bucurau de increderea copilei. vestile aduse, insa, au starnit nedumerire. camera fetei era plina de cutii. mama alearga de colo-colo. vocea tatalui razbate pana in lacasul sacru al garderobei, iar cea a fetei se aude insistenta, acum cu un ton mai jos, acum cu un ton cam..strident.
apoi fustita rrrrrroz, cu imprimeu discret de flori de camp isi aminteste ca acum doua seri, bluzitza galbena a suferit o ofensa cumplita: a fost ascunsa privirilor de catre o haina neagra si urata si mare. tricoul de marinel a marturisit cu ochii plecati ca geaca de blugi a inceput sa-si ia nasul la purtare si sa aiba un comportament arogant de cand stapana a inceput sa o foloseasca inca de-acum 2 saptamani. faptul a fost confirmat de inca 8 bluzite, 3 fuste si 2 pantaloni.
panica a inceput sa se imprastie. nimeni nu mai stia ce sa creada, ce sa spuna. zvonurile, franturi de cuvinte auzite ici si colo au capatat o importanta deosebita. s-a auzit ca fata are de gand sa se lepede de toate bluzele si fustele si sa pastreze pantalonii. fusta neagra din catifea neaga faptul ca a spus ca maieurile inflorate vor fi daruite prietenei celei mai bune. spaima cuprinde categoria sus-amintita si celelalte bluze privesc cu mila si compatimire. stiu despre ce e vorba. prietena fetei este o distrugatoare de bluze. cu totii stiu asta.
brusc...toti indreapta ochii spre garderoba. aceasta tace calma. nimic nu pare a o tulbura. apoi vorbeste:
"A venit toamna!"
hainele par a nu pricepe nimic. apoi...un suspin de usurare se aude in spatiul acela sufocant. e bine. incep cumparaturile de toamna. totul este in regula.

Niciun comentariu: