vineri, septembrie 29, 2006

azi gandesc profund, dar nu foarte

uneori stau stramb si judec drept. stiti de cand imi doresc sa incep asa un post? imi da un aer mai intelectual, cum ca chiar as gandi uneori. dar pana acum nu stiam cum sa continui, asa ca, decat sa ma fac de ras, preferam sa aberez pe teme necunoscute. dar azi chiar am despre ce sa vorbesc.
dragi doamne si domnisoare, v-ati intrebat vreodata de ce exista tensiuni intre noi si barbati?
sa stiti ca pe mine ma fascineaza aceasta aparenta neintelegere intre barbati si femei. de ce barbatii pot si noi nu. de ce..de ce...
ceea ce ma fascineaza cel mare tare este insa modul lor de a gandi. sau mai bine zis..modul in care sunt invatati sa gandeasca. inca de mici sunt educati sa fie "barbati". "nu mai plange. esti barbat. barbatii nu plang." va suna cunoscut? stiti cine spune asta cel mai des? mama...care este o femeie. so..bazele viitorului barbat il punem noi. de noi depinde enorm cum va fi acest viitor barbat.
adica de ce sa nu invete sa mai si planga fara sa-i fie rusine? el nu om? nu are voie sa arate ca are momente de slabiciune? cand ii va rupe inima vreo mandra, trebuie sa se ascunda si sa dovedeasca ca e barbat, ca nu sufera. sincer...cred ca e o prostie. noi, fetele, putem plange pe umarul unui prieten, femeie sau barbat. ei de ce sa nu poata? sau poate o fac si noi nu stim.
mie mi-a placut dintotdeauna sa stau de vorba cu barbatii. sa stau si sa-i ascult. si stiti ceva? oricat de barbati de dau...tot noi avem putere mai multa asupra lor. ii putem distruge sau dimpotriva. femeia are cea mai mare influenta in viata unui barbat. ca mama, ca iubita sau ca prietena ( sa stiti ca se poate sa fii doar prietena cu un barbat) influenta noastra asupra barbatilor este imensa. faptul ca nu o recunosc e partea a doua. trebuie sa-si protejeze si ei orgoliul.
atunci de ce exista aceasta prapastie intre noi? pentru ca o cultivam cu mandrie. nici una din parti nu vrea sa cedeze din aparenta putere pe care o detine. femeile - puterea de a fi o eminenta cenusie, forta din umbra...desi recunosc ca s-au mai schimbat multe. iar barbatii nu ar ceda luminile scenei pe care evolueaza. le-a intrat in sange sa fie in fata si sa fie actor principal. din nou..recunosc schimbari mai mult sau mai putine, precum si exceptiile inerente.
pe de alta parte...aceasta "cearta" dintre noi si ei..este asa de funny. reprezinta sarea si piperul existentei noastre. viata ar fi atat de plictisitoare fara ei. stiti cum se spune: rau cu ei, rau fara ei. reciproca este valabila fara nici o contestatie.
sincer...va sfatuiesc sa stati de vorba cu barbatii care va ies in cale de-a lungul vietii. nu-i catalogati. ascultati-i cum vorbesc, parerile lor despre cat mai multe subiecte...si o sa aveti o mare supriza. pe langa faptul ca sunt oameni ca si noi, cu vise si sperante....veti simti influenta femeilor din viata lui.

Niciun comentariu: